Barnsteen ketting – Volwassenen bruin – Gepolijst

Echte barnsteen kettingen, een barnsteensieraad staat bekend om de positieve werking en ontstekingsremmend effect. Handgemaakt in de Baltische regio. 

Voor 14:00 besteld is de volgende dag in huis*
Ideaal kraamcadeau of babyshower cadeau.

12,95

Dit bedrag is inclusief BTW

Op voorraad

Beschrijving

Barnsteen ketting – Volwassenen bruin – Gepolijst

Amber vormde in de Baltische regio in 40-50 miljoen jaar de hars van naaldbomen. Authentieke Baltische barnsteen bevat barnsteenzuur omdat het wordt gebruikt als natuurlijk antibioticum. De barnsteen armband helpt tegen de pijn bij doorkomende tandjes.

De pijnstillende werking van barnsteen

Veel moeders zweren bij het gebruik van een barnsteen sierraad. Een barnsteensieraad staat bekend om de positieve werking en pijnstillend effect. Maar hoe zit dat precies? De algemene overtuiging is dat aanraking met de warme huid van het kind ervoor zorgt dat er oliën worden afgegeven die barnsteenzuur bevatten. Dit barnsteenzuur zou zorgen voor een pijnstillend en ontstekingsremmend effect. Theoretisch, als een kleine hoeveelheid barnsteenzuur in de huid wordt opgenomen, zou dit het lichaam ertoe aanzetten te reageren alsof er een natuurlijke Ibuprofen is ingenomen, waardoor pijn en ontsteking worden verminderd.

Er zijn wetenschappelijke studies gedaan naar barnsteenzuur en de effecten ervan, maar er is nog geen wetenschappelijk bewijs of de hoeveelheid barnsteenzuur en hoeveel er wordt vrijgemaakt door het dragen van een barnsteen sieraad, voldoende effect heeft op je lichaam. In de homeopatische geneeskunde wordt het al wel als een natuurlijk pijnstillers middel erkend. De Baltische Staten, maar ook in onder andere Duitsland en Oostenrijk is het dragen van een barnsteenketting bij kinderen die tandjes krijgen de gewoonste zaak van de wereld. In Duitsland en Oostenrijk liggen de barnsteenkettingen zelfs naast de babyvoeding en luiers in de schappen. In deze landen wordt het zelfs aangeraden door veel verloskundigen!

Specificatie van de ketting: 

Gepolijst, semi-rond, bruin,
Ongeveer 46 cm lang, schroefsluiting

Barnsteen sieraad schoonmaken

Barnsteen is heel zacht. Je kan dit gemakkelijk reinigen met wat lauwwarm water onder de kraan. Gebruik geen schuursponsje of wasmiddel met parfum. Dit tast het zachte barnsteen snel aan en zo kan gepolijst barnsteen makkelijk zijn glans verliezen.
Laat het sieraad eventueel drogen op de vensterbank bij volle maan. Nooit bewezen of dit werkt maar het voelt wel goed. 🙂

Veiligheid:

LET OP! De kettingtjes zijn gemaakt met knoopjes tussen alle steentjes. Mocht de ketting breken dan komen er nauwelijks steentjes los te zitten, en dit om inslikken te voorkomen. De ketting sluit met een plastic schroefsluiting. Laat je kindje de ketting alleen dragen onder toezicht en gebruik deze niet tijdens het slapen. De ketting is NIET geschikt om op te kauwen! Gebruik is op eigen risico. 

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit waarschuwt over de veiligheid van de barnsteenketting. Wanneer een kraal splijt en in de mond van de baby komt, kan het natuurlijk gevaarlijk zijn. De NVWA adviseert de barnsteenketting te gebruiken vanaf dat je kind drie jaar is

Wil je meer weten of heb je vragen over het dragen van je kindje, kijk dan eens op de facebook pagina van We Are Wovens facebook.com/wearewovens
De meest gestelde vragen hebben we voor je beantwoord. Mocht je toch nog vragen hebben dan kan je ons mailen.

Er is ook een hele gezellige facebook groep van dit merk te vinden op facebook.com

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Barnsteen ketting – Volwassenen bruin – Gepolijst” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…