Leuk dat je komt shoppen. Let op, de sale kan niet retour! In Juli en Augustus sturen wij pakketjes op van woe t/m za.

Eerste keer draagdoek knopen

Eerste keer draagdoek knopen baby

Ik stond wat onwennig in de slaapkamer, voor mij lag mijn net gewassen (en bovendien gestreken) doek. “Heb je de filmpjes van het draagconsult nog?” – vroeg mijn beste vriendin via whatsapp. “Ja, ergens heb ik die wel” – typte ik, maar waar ik ze precies had was me een raadsel. Gelukkig zijn er genoeg dames die hun kennis via Youtube video’s willen delen.

Eerste keer draagdoek knopen

Voordat onze zoon geboren was riep ik heel hard; “Ik ga vanaf het begin dragen!” – maar door een bevalling die niet helemaal volgens plan verliep, was dat al niet mogelijk. Toch besloot ik, na twee weken, dat ik het ook wel eens wilde proberen. Ik was wat nerveus, wat als ik hem zou laten vallen als ik hem in de doek wil laten zakken, hij is nog zo klein, moet ik dit wel doen?

Aangemoedigd door de goedlachse dame op Youtube besloot ik het maar eens te proberen. Zoveel kan er niet mis gaan toch? Ik zou hem boven het bed in de doek laten zakken, mocht hij me ontglippen dan is hij in elk geval voorzien van een zachte landing.

Uiteraard heb ik tijdens mijn zwangerschap (en de vorige) al enkele keren geoefend met het omknopen van een van de doeken. Als er geen baby in hoeft, dan is het echter wel een stuk minder ingewikkeld (en vooral ook spannend).

Zoveel verschillende termen, wat bedoelen ze nou?

Op het internet krijg je ladingen termen naar je hoofd geslingerd en wat ze betekenen? Geen idee. Als mijn beste vriendin er weer één of meerdere ingewikkelde afkortingen tegenaan gooit, haak ik af. “Ik heb toch geen idee wat dit allemaal betekent? Ik wil gewoon die ene makkelijke!” – kennelijk is dat dus de FWCC (front wrap cross carry), maar ja, dat wist ik natuurlijk niet. Wat de rest ook allemaal is? Geen idee, daar moet ik gaandeweg maar achter komen.

Om een lang verhaal nóg iets langer te maken; die ene bewuste dag, droeg ik mijn lieve zoon voor het eerst in zijn doek. Maar de doek die eigenlijk voor zijn zusje (die helaas niet meer bij ons is) bestemd was. En hey; dit was fijn. Zacht pruttelend lag hij tegen me aan te slapen, ik kon eindeloos aan zijn haar ruiken en hem honderden kusjes geven. Het viel me mee zeg, die eerste keer draagdoek knopen. Ik voelde me zo warm en zo gelukkig, stom dat ik dit nu zo spannend vond.

Joyce – Never Not Cooking
Instagram

Eerste keer draagdoek knopen baby

Wil je meer info over de eerste keer knopen?

Wil jij je kindje voor de eerste knopen in een draagdoek? Bekijk onze instructies op deze pagina. Wil je een fimpje bekijken op Youtube, klik dan hier.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *