Peuter in de draagdoek

Peuter in draagdoek BWCC

Een lekkere actieve peuter in de draagdoek. 

Wat was het heerlijk om mijn oudste te dragen! Hup in de draagdoek en meteen voelde ik haar lijfje ontspannen en nestelde ze zich dicht tegen mama aan. Onze jongste daarentegen is een heel ander verhaal.

Zij kroop op 5 maanden al duchtig haar meters rond in huis. Een stuk actiever en met meer energie dan haar oudere zus. Ook zij kan genieten van haar momentjes in de draagdoek. Bij haar moet ik wel wat anders knopen.
Onze jongste dame is wat druk. Ze kan zich namelijk strekken, draaien en wurmen op manieren dat je je afvraagt hoe ze het toch maar klaarspeelt.

Daarom geef ik jullie graag enkele tips die je kan gebruiken bij een overactieve peuter in de draagdoek.

Knoop je peuter niet als hij of zij nog lekker actief zit te spelen. Ik snap het wel: soms moet je vertrekken maar zit je peuter nog fijn te spelen en rond te kruipen. Als je hem/haar dan oppakt begint hij/zij al meteen te protesteren.

Dan beginnen met knopen komt echt niet goed, geloof mij. Geef ze daarom even een momentje om te ontspannen. Knuffel even, leid ze af van het spel of loop even rond met hen in je armen. Zo kunnen ze al wat ontspannen voor mama of papa weer begint te wroeten met die doek.

Zorg voor meerlaagse of goed gezekerde knopen. Onze favorieten: double hammock, ruck en bwcc voor op de rug. Heupdragen, dit door bijvoorbeeld een Slipknot of een no sew ringling te doen. Het voordeel aan het rug- en heupdragen is dat je actieve peuter in de draagdoek niets hoeft te missen. Vaak is jouw kleintje net zo actief tijdens het knopen.

Jouw peuter niets te missen van de wereld.

Dit omdat ze denken dat ze vastgezet worden en niets meer gaan kunnen zien. Door het rugdragen goed hoog te doen, of te gaan heupdragen hoeft jouw peuter niets te missen van de wereld.

Je kleintje heeft zijn veilige plekje dicht bij mama of papa. Hier kan je kleintje tot rust kan komen wanneer hij/zij dan toch wat moe wordt. De double hammock en de bbcw zijn de knopen waar ik naar teruggrijp wanneer we echt lange wandelingen maken. De ruck en het heupdragen vind ik gemakkelijk en snel te knopen. Hierdoor kan je peuter er toch af en toe snel uit wil. 

Er staan genoeg filmpjes online hoe je deze knopen met een draagdoek knoopt. Wij raden je altijd aan om eerst een consult te boeken voordat je gaat rugdragen. 
Eerst oefenen op de buik? Check dan hier de instructie voor de fwcc: https://wearewovens.nl/draagdoek-knopen/

Ik ben Eline en woon in belgie. Je kan mij volgen op Instagram: http://www.instagram.com

Eline, 28 jaar, beeldhouwer van opleiding. Glasblazen en kleren maken zijn een passie en mijn 2 dochters, Annabelle en Heloise zijn mijn leven! Je kan mij volgen op Instagram: https://www.instagram.com/elle_belle_wies/

Peuter in draagdoek BWCC
Peuter in de draagdoek, BWCC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *