Hier vind je antwoord op de meest gestelde vragen over een draagdoek of ringsling of draagzak. Heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op.

 • Hoe doe ik een draagdoek, ringsling of draagzak om?
  • Alle producten komen met een uitgebreiden folder waarin alle stappen uitgelegd worden samen met foto’s of tekeningen van de handelingen. Ook zitten er draagconsulentes klaar om je te helpen om te kijken welke draag optie voor jou het beste is.
 • Vanaf welke leeftijd kan een draagdoek, ringsling of draagzak gebruikt worden?
  • Een draagdoek of rinsgling kan vanaf geboorte gebruikt worden. Een draagzak kan afhangen van de grootte van de draagzak. De meeste draagzakken die wij gebruiken kunnen vanaf geboorte gebruikt worden. De tijd dat een draagdoek of draagzak gebruikt kan worden kan persoonlijke voorkeur zijn. Een rekbare draagdoek gaat minder lang mee dan een geweven draagdoek, maar dat is dan ook weer te merken aan de prijs.
 • Is het gebruik van een draagdoek, ringsling of draagzak veilig?
  • Bij goed gebruik, is een draagdoek een hele veilige en comfortabele manier om je baby bij je te dragen. Het is nog steeds de beste manier om je kindje vanuit een veilig nestje, dichtbij je, de wereld te laten verkennen. Je stem, je geur, je lichaamswarmte, het geluid van je ademhaling en je hartslag zijn immers vertrouwde factoren voor je kindje. Op onze instructiepagina vind je uitgebreide informatie over veilig dragen.
   Let op: een draagdoek en draagzak zijn heel verschillend, daarover vind je meer onderaan deze pagina.
 • Wat is de beste positie van een baby als deze gedragen wordt?
  • Het correct dragen van een baby in een draagdoek, draagzak of ringsling draagt bij aan een een goede ontwikkeling van je baby inclusief de heupen. Op deze website zullen we snel meer hierover plaatsen.
 • Wat is het verschil tussen een draagdoek, draagzak of ringsling?
  • We Are Wovens verkoopt draagdoeken, draagzakken en ringslings. Draagdoeken zijn in essentie een lange baan geweven of geknoopte stof waarin je jouw kindje kan ‘knopen’. Het knopen lijkt misschien in eerste instantie lastig, maar oefening baart kunst. Na een paar keer oefenen is het voor de meeste moeder en vaders een koud kunstje.</p>
   Naast draagdoeken verkopen wij ook ergonomische draagzakken die net als draagdoeken, de stof soepel over je kindje valt. De draagzakken zijn allemaal gemaakt van draagdoekenstof en zien er dus ook nog een prachtig uit.
   Helaas is dit bij veel niet-ergonomische draagzakken niet het geval. Niet-ergonomische draagzakken ondersteunen de baby vaak onvoldoende. De natuurlijke bolling van de wervelkolom is niet mogelijk met een draagzak. Tevens zijn de beentjes vaak weinig gespreid in niet ergonomische draagzakken waardoor er geen ondersteuning geboden wordt tot aan de knieholtes. Het gewicht van de beentjes hangt dan vaak in een niet correcte houding. De baby hangt als het ware in de draagzak, in plaats dat hij er in zit.</p>
   Een ringsling is een kort geweven doek met aan een uiteinde 2 ringen waar je de doek doorheen haalt. Een ringsling is snel en gemakkelijk in gebruik, maar heeft wel wat meer ervaring nodig voordat je dit helemaal onder de knie hebt.
   Er is dus voor ieder wat wils. Vraag gerust aan een van onze draagconsulente wat er in jou geval het beste bij je past.
 • Wat is het verschil tussen rekbare (tricot) draagdoeken en geweven draagdoeken?
  • We Are Wovens verkoopt momenteel alleen geweven draagdoeken. Tricot draagdoeken zijn gemaakt van elastan voor de stretch. Een rekbare draagdoek (gemaakt van tricot stof, zoals een t-shirt) is ideaal voor pasgeborenen en heel gebruiksvriendelijk. Het omdoen is snel te leren. Je kan de draagdoek omhouden en je kindje eruit en er weer in doen terwijl je de doek om hebt (handig met voeden / verschonen). Een rekbare draagdoek is ideaal vanaf de geboorte tot een baby ongeveer 1 jaar is. Een rekbare draagdoek is alleen geschikt voor buikdragen. Wil je een rekbare draagdoek aanschaffen, kijk dan op Bamenboe.nl of draagspecialist.nl
   Een draagdoek van geweven stof is niet rekbaar (afhankelijk van de dikte). De stof kan gemaakt zijn van vele materialen en van We Are Wovens is dit katoen of linnen. Wanneer je je kindje uit de doek hebt gehaald, moet de doek opnieuw geknoopt worden. Een geweven draagdoek kan gebruikt worden vanaf de geboorte tot een leeftijd van 2-3 jaar. Een geweven doek geeft meer comfort en kan steviger geknoopt worden dan een rekbare draagdoek. Echter is de keuze heel erg persoonlijk. Een geweven doek is geschikt voor buik-, rug- en heupdragen.
 • Kan ik een draagdoek, ringsling of draagzak gebruiken op de fiets?
  • Voorkom gevaarlijke situaties! Wij raden sterk af om te gaan sporten, koken of fietsen met de baby in een draagdoek. De draagdoek is uiteraard ook niet geschikt voor gebruik in een auto. 
 • Hoe kan ik mijn draagdoek, ringsling of draagzak het beste wassen?
  • Bij elk product zit er een uitleg bij hoe je het product het beste wast. Het makkelijkst is nog om het waslabel van het product te raadplegen zodat je precies weet wat je wel en niet met je draagdoek kan doen ?
 • Verwen in mijn baby niet teveel als ik hem of haar draag?
  • Niet alleen de baby’s, ook moeders hebben meestal veel behoefte om hun kindje dichtbij te houden. Er zijn instanties die beweren dat je je kindje verwent en afhankelijk maakt als je het regelmatig bij je draagt. Je kindje zou al vroeg moet leren om alleen te zijn. Dat druist tegen elk moedergevoel in. Als je je hart volgt, is het niet meer dan logisch om je kindje bij je te willen houden.
 • Waarom is een draagdoek, draagzak of ringsling goed en handig?
  • Baby’s zijn het liefst dichtbij hun moeder (en vader natuurlijk). Zo voelen ze zich veilig en geborgen. Zo dicht bij kan jouw baby het meteen aangeven als hij honger heeft. Een huilende baby komt tot rust van de bewegingen die hij voelt als hij gedragen wordt. De beruchte darmkrampjes worden stukken minder door de schommelingen in een draagdoek en jouw warmte tegen zijn buikje. Een draagdoek is dan ook heel geschikt om binnen te gebruiken. Kindjes met reflux kan je verlichting bieden door hen rechtop te houden. Dat gaat met een draagdoek heel gemakkelijk.
   Dragen is ook ideaal als je meer kinderen hebt, die ook hun mama of papa nodig hebben. Dragen is fijn als je wat dingen in huis wil doen en super gemakkelijk als je op stap gaat. Een draagdoek neemt zo weinig plaats in beslag dat je hem altijd mee kunt nemen. Met een draagdoek zijn het openbaar vervoer, roltrappen en drukke winkelstraten geen obstakel. Geen vieze banden van een buggy of kinderwagen in huis en jij als drager bent de allerbeste schokbreker.

Kijk hier ons aanbod draagzakken, draagdoeken en ringslings: SHOP

draagdoek, ringsling of draagzak