Je draagdoek wassen. De 100% katoenen draagdoeken van We Are Wovens komen ongewassen bij je thuis. Dit betekend dat voordat je de doek kan gebruiken deze eerst 1 keer gewassen moet worden.

Gelukkig zijn de 100% draagdoeken gewoon in de wasmachine te wassen. Zet je programma op 30 graden en was hem met gelijke kleuren als je er nog iets bij doet. Let er wel op dat mocht je je wasmachine volstoppen het geen spullen zijn met scherpe randjes of ritsen. Dit kan in de doek blijven hangen en je wilt voorkomen dat er in je nieuwe draagdoek gelijk een haal zit.

Na het wassen zul je zien dat de kleur van de doek intenser wordt. Dit komt omdat de draden zich nu pas echt gaan zetten en daardoor dus opfluffen. Je draagdoek gaat alleen maar zachter worden na een paar wasjes en een paar keer strijken. We adviseren trouwens om de draagdoek niet in de droger te doen. De doek kan er tegen maar zal wel extra krimpen. Op een lage stand kan het de doek zelfs zachter maken.

Dus mocht je kleine baby er onverhoopt overheen spugen, of heb je buiten geknoopt en is de draagdoek op een vieze grond gekomen? Was, strijk en knoop je doek zo vaak je wilt.

Wil je nog meer weten over het wassen van je draagdoek, kijk dan eens op de site van de draagspecialist.nl. Hier vind je meer handige weetjes en tips.